Az Év Családbarát Vállalata 2018 pályázat

2018.06.13. - szerda

Idén is várja a családbarát vállalat díjra pályázó kis-, közepes és nagyvállalatok jelentkezését a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A mozgalom a kitüntetéseket 2013 óta adományozza olyan cégeknek, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást.

Túl a munkáltatói brandingen - a családbarát HR stratégia térhódítása

A család- és emberbarát vállalati kultúra, valamint Az Év Családbarát Vállalata pályázat mércéje lett annak, mennyire áll készen a vállalat a munkaerő piac kihívásaira, fenntartható lesz-e humán szempontból.  „Az Év Családbarát Vállalata” -díj és a "Családbarát Vállalat"-cím adományozásának a célja, hogy a vállalatok családbarát szemléletének elismerésén keresztül értéket teremtsen.

A mozgalom a díjakat olyan cégek számára adományozza, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, végső soron a gyermekvállalás támogatásához.

Tudnivalók a pályázatról

A Kopp Mária által 2009-ben alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom abban vállal szerepet, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek, és a fiatalok a karrier mellett a családdal kapcsolatos álmaikat is megvalósíthassák. A civil szervezet ezért egyebek mellett társkereső programokat és konferenciákat is szervez.

A díjat olyan vállalatoknak ítéli oda a szakmai zsűri, akik kategóriájukban kiemelkedően fontosnak tartják a kisgyermekes munkavállalók támogatását, a gyermekvállalást, a kiegyensúlyozott családi és munkahelyi környezetet, valamint jövőbeli céljaik között fontos szerephez jut a családbarát működés kialakítása is. A mozgalom által díjazott cégek a társadalmi szemlélet, gondolkodás és közbeszéd formálását is végzik. A kategória győztesek mellett a szakmai zsűri előterjesztése alapján az újszerű ötleteket, egyedi megoldásokat különdíjakkal értékelik.

2016-tól kiemelt Családbarát Vállalat Stratégiai Partnerséget kötött a mozgalom olyan Családbarát Vállalat díjjal rendelkező szerevezetekkel, akik saját erejükből a családbarát szemlélet magyarországi elterjedéséért is erőfeszítéseket tesznek.

A pályázatra jelentkező vállalatok a Balansz Partnerség keretében számos szakmai programon, találkozón és konferencián vehetnek részt, és megmutathatják jó gyakorlataikat, hogy a családbarát szemlélet mind jobban elterjedhessen a vállalatok között.

További információ

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

- Budapestimami -